Programări online

     Telefon: 0332.444.777

Pedodonţie

Pedodonţie

Ce este un dentist pediatru?

Acesti medici îşi dedică munca în totalitate pentru a asigura sănătatea cavităţii orale a copiilor şi adolescenţilor. Aceştia beneficiază de experienţa şi calificările necesare, astfel încât dinţii, gingiile şi intreaga cavitate să se păstreze sănătoasă în fiecare etapă a copilariei. În cazul celor mici, primul dinte erupe în jurul vârstei de 6 luni, urmând ca pe la 6 sau 7 ani primul set de dinţi să fie înlocuit de cel permanent.

Care sunt tratamentele oferite?

Fără un tratament de calitate, copiii sunt expuşi la diferite afecţiuni orale, printre care cariile sau alte infecţii care pot aduce prejudicii şi complicaţii. Astăzi, cariile copiilor sunt mult mai comune decât în anii trecuţi, deoarece aceştia consumă o cantitate mai ridicată de zahăr, care favorizează dezvoltarea leziunilor carioase.

Implanturile dentare redau zâmbetul impecabil pe chipurile pacienţilor şi ajută la creşterea încrederii în sine.

Ce pregătire au dentiştii pediatri?

Un medic pediatru a urmat cel puţin patru ani de studiu la o facultate de stomatologie, alături de alţi doi ani de specializare, astfel încât să obţina dreptul de a lucra cu copii şi adolescenţi.

Acest tip de medici dentişti pot urma o mulţime de tratamente, printre care:

  • Examene orale ale bebeluşilor, care includ şi identificarea riscurilor de transmitere de la mamă la copil
  • Prevenirea a numeroase afecţiuni prin tratamente de curăţare şi fluorizare, alături de recomandări cu privire la dietă şi nutriţie
  • Prevenirea obiceiurilor viciose precum suptul degetului
  • Remedierea cariilor şi a altor defecte
  • Diagnosticarea condiţiilor orale asociate cu diferite afecţiuni precum diabet, defecte ale inimii, astm, deficit de atenţie, hiperactivitate etc.
  • Controlarea infecţiilor gingivale şi a altor condiţii comune precum ulcerul
  • Tratarea cavităţii dupa ce a fost suferit un accident: fracturi, ciobiri, dinţi lipsă etc.

Cum să gasesc un medic dentist pediatru?

Cea mai bună sursă de informare poate fi considerată Internetul, însă rezultatele sunt cele care îi recomandă pe medici, astfel că alţi părinţi care şi-au dus copiii la un medic priceput reprezintă o modalitate potrivită de a descoperi cel mai potrivit dentist pediatru.

Cel mai bun tratament pentru copii

Copiii nu sunt niste adulţi mici motiv pentru care nu sunt întotdeauna capabili să aibă răbdare şi să fie cooperativi pe durata unui tratament stomatologic.

Dentiştii pediatri ştiu cum să trateze un copil, astfel încât aceştia să se simtă cât mai confortabil. De asemenea, aceştia dispun de un cabinet echipat special, astfel încât cei mici să se simtă în largul lor datorită decoraţiunilor. Un dentist pediatru oferă o mulţime de tratamente diferite pentru îngrijirea dinţilor, gingiilor şi a cavităţii orale a celor mici.